Vliegvakantie Sicilie

Sicilië is een schitterend vakantie-eiland met voor ieder wat wils. Zon, zee en strand, maar ook mooie steden, indrukwekkende natuur en een typisch Zuid-Italiaanse sfeer. En natuurlijk: wat is een vliegvakantie Sicilië zonder de goede Italiaanse keuken met zijn typische gerechten en heerlijke Italiaanse wijnen.

Vliegvakantie SicilieVliegen naar Sicilië

Vanaf de Nederlandse vliegvelden Schiphol en Rotterdam worden door KLM en Transavia dagelijkse vluchten naar Sicilië uitgevoerd. Palermo en Catania zijn de bestemmingen voor deze vluchten. Trapani is de bestemming als je vanuit Eindhoven of Maastricht met Ryanair naar Sicilië vliegt.
Bij alle Siciliaanse vliegvelden zijn autoverhuurbedrijven gevestigd. Met een huurauto kunnen toeristen hun vakantiereis binnen Sicilië invullen zoals men dat dan zelf wenst.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Aanbod van complete vliegvakanties

Vele reisorganisaties bieden complete vliegvakanties naar Sicilië aan. Bijvoorbeeld fly drive vakanties waarbij vliegticket en huurauto in één arrangement worden aangeboden. Op verzoek kunnen ook een of meerdere hotelboekingen worden verzorgd. De reis door Sicilië wordt wel individueel uitgevoerd.

Ook voor verzorgde strandvakanties is Sicilië een ideale bestemming. Taormina, Catania en Siracusa in het oosten van het eiland hebben veel te bieden. Naast zon, zee en strand zijn het ook alle drie steden die zeer de moeite waard zijn. Met luxe winkelmogelijkheden en veel bezienswaardige gebouwen en monumenten. Vooral Teatro Greco in Taormina geeft nog een goed beeld van de vroegere Griekse cultuur. Hier worden nog steeds regelmatig belangrijke concerten georganiseerd.

Vliegvakanties met een aansluitende rondreis

Sicilie VliegvakantieNa aankomst op het vliegveld word je door de bus opgehaald om te beginnen aan een enerverende rondreis over dit eiland van Don Corleone. Je maakt kennis met alle aspecten van dit eiland en dat zal ongetwijfeld diepe indruk maken. Palermo met zijn Palazzo di Normanni en zijn prachtige Monreale en een beklimming van de vulkaan Etna zullen daar zeker deel van uitmaken. Evenals een bezoek aan Agrigento met in de Valle dei Templi de mooiste Griekse tempels buiten Griekenland. Zo’n vliegvakantie naar Sicilië zul je, na thuiskomst, gegarandeerd aan al je vrienden en kennissen van harte aanbevelen!