Palermo

Bruisende hoofdstad

Palermo

Palermo vind je in het noordwesten van Siciliƫ en is de grootste stad, en tevens ook de hoofdstad van het eiland. Je mag deze stad dan zeker ook niet overslaan als je Siciliƫ bezoekt. Wil je alles zien wat deze plaats te bieden heeft dan wordt er aangeraden om minstens 3 dagen te blijven. In de tijd van de Romeinen was Palermo al een welvarende stad. Maar de welvaart bereikte zijn hoogtepunt in de Arabische tijd. Er is nu nog weinig terug te zien van de stad zoals hij toen was maar wel zie je nog veel invloeden uit het Midden Oosten terug in de bouwstijlen.

Maffia

Mensen denken bij Palermo vaak aan de maffia. Er gaan verhalen de ronde dat ze zich overal zouden verschuilen en dat het daarom onveilig zou zijn. Niets is echter minder waar. Ja de maffia bevindt zich wel in Palermo maar als toerist merk je hier helemaal niks van. Toeristen worden warm verwelkomd en kunnen in alle rust deze prachtige stad verkennen. Nog een fijn weetje, elke zondag is de stad autovrij en heb je dus geen last van het verkeer.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Genoeg te doen

In de hoofdstad is ontzettend veel te beleven. Zo kun je ervoor kiezen om lekker te winkelen en een hapje te gaan eten ergens. Er zijn genoeg winkels en restaurants in Palermo te vinden, dus er zit zeker iets tussen wat bij jou past. Het is ook zeker de moeite waard om een van de plaatselijke marktjes te bezoeken. De sfeer op deze markten is altijd erg leuk en je kunt de meest heerlijke verse ingrediƫnten vinden op de markt. Op Siciliƫ heerst er een openlucht cultuur wat inhoudt dat het echte leven zicht buiten voordoet. Loop over de verschillende pleinen in Palermo en meng je tussen de lokale bevolking. Beleef Siciliƫ zoals je Siciliƫ zou moeten beleven.

 

Belangrijke bezienswaardigheden

Palermo Sicilie

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Palermo is het Theater Massimo. Dit is het grootste theater wat je in heel ItaliĆ« gaat vinden. Een andere bekende bezienswaardigheis is het Palazzo dei Normanni. De letterlijke vertaling is het paleis van de Noormannen en stamt, zoals de naam al zegt, uit de tijd dat SiciliĆ« in handen was van de Noormannen. In de 12e eeuw werd Palermo veroverd en diende het paleis als zetel van de koningin van SiciliĆ«. Een bekende trekpleister van dit paleis is het Capella Palatina. Deze is versierd met mozaĆÆeken die christelijke afbeeldingen laten zien.

Huur een auto om de stad te ontdekken
Veel bezienswaardigheden in en rondom Palermo zijn gemakkelijk te bereiken met de auto. Je kan zo op je eigen gemak gaan sightseeƫn of shoppen. Huur een auto in Palermo bij EasyTerra voor een zacht prijsje en hoge kwaliteit. Autotip: probeer in een van de parkeergarages te parkeren als je het centrum wilt bezoeken. Hiermee voorkom je heel veel gedoe. Vooral Piazza Marina is een goede plek om je auto neer te zetten.
Veel plezier met het ontdekken van deze prachtige stad!