Monreale

Prachtige kloosters in het bijzondere Monreale

MonrealeOp ongeveer 7 kilometer afstand van Palermo vind je het kleine stadje Monreale. Het is niet zo groot als Palermo maar zeker een bezoek waard. Monreale staat bekend om de prachtige kloosters en de grote kathedraal. Verder zijn er een paar kleine eettentjes die je kunt bezoeken. De kathedraal van Monreale is de grootste toeristentrekker. Er komen dan ook veel mensen tegelijk op af. Hierdoor voelt het plaatsje van Monreale ook al heel gauw heel toeristisch aan. Het is een aanrader om te blijven hangen in het plaatsje nadat de grote groepen zijn vertrokken. Dan komt de plaatselijke bevolking ook meer de straten op en komt die heerlijke Italiaanse sfeer weer terug.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Belangrijkste bezienswaardigheid

Zoals al eerder vermeld is de kathedraal de belangrijkste bezienswaardigheid in Monreale. Binnenin de kathedraal kun je de meest prachtige mozaĆÆeken bewonderen. Elke wand vertelt een eigen verhaal. De linker kant verteld het verhaal uit het Oude Testament en aan de andere kant wordt het verhaal over het leven van Christus uitgebeeld. Wat ook zo bijzonder is aan deze kathedraal is dat je er verschillende bouwstijlen in terugziet. Zo zie je de Byzantijnse, de Arabische invloeden en invloeden uit de tijd van de Noormannen.

Kathedral monrealeWaar je rekening mee moet houden bij het bezoeken van de kathedraal is dat gedurende de winter de kathedraal in de middag sluit. Dit zijn telkens andere tijdens dus het wordt aangeraden om bij je accommodatie na te vragen wat de actuele openingstijden zijn. Ook moet je bedekt gekleed gaan als je de kathedraal wil bezoeken. Het wordt als respectloos beschouwd als je met ontblote schouders of knieƫn de kathedraal betreed. Het kan zelfs zo zijn dat je de toegang geweigerd wordt.