Duiken Siciliƫ

Siciliƫ onderwater

Naast de prachtige bezienswaardigheden op het eiland zelf, zijn er op Siciliƫ ook prachtige duiklocaties. Siciliƫ staat er niet om bekend helaas, maar de locaties zijn mooi en je kunt er goed terecht als beginner en als gevorderde. Duiken op Siciliƫ is in ieder geval een aanrader.

Duiken SicilieLocaties

Waar kan je zoal duiken op Siciliƫ? Tussen Catania en Messina ligt het stadje Taormina, ten oosten van dat stadje ligt het prachtige Isola Bella, waar je kunt duiken. Heb je geen brevet dan kun je die bij de daar aanwezige duikschool halen. Even ten zuiden van Taormina heb Aci Trezza. Aan de noordzijde van het eiland ligt het plaatsje Cefalu ook hier kun je goed duiken. Een andere duikplek op Siciliƫ is bij Messina.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Waar je aan moet denken

Als je geen brevet hebt kun je die halen bij een lokale duikschool. Bij elke locatie zit er wel een. Verder is het handig om je medische papieren op orde te hebben. Zorg er dus voor dat je van tevoren gekeurd bent. Het kan vaak wel op de duikschool zelf, maar dat kost je meer. Om te duiken op Siciliƫ is het handig om je duikspullen lokaal te huren, dat scheelt je aanzienlijk in je bagage. Bij de duikschool is dat mogelijk en de uitrusting is altijd goed.