Alcantara

Prachtige en zeer bijzondere bezienswaardigheid

Alcantara kloof

Bij een bezoek aan Siciliƫ mag je ook zeker de Alcantara kloof niet overslaan. Deze kloof is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in het jaar 2400 voor Christus. Door de uitbarsting werd het hele dal van Alcantara bedolven onder de lava. Door een aardbeving splitste de lava zich waardoor de kloof ontstond. Doordat het water bleef stromen hebben de rotswanden een natuurlijke glans gekregen wat een prachtig gezicht is om te zien.

Je kunt zowel lopend als met een lift afdalen in de kloof. Je kunt van mei tot september door de kloof wandelen en deze unieke ervaring meemaken. De rest van het jaar is het grootste gedeelte van de wandelroute afgesloten en dus ook niet te betreden voor toeristen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de Alcantara-kloof eƩn van de grootste toeristische trekpleisters is van het eiland. Je zult dan ook niet de kloof in alle rust kunnen bewonderen maar met grote groepen tegelijkertijd. Een ander punt waar je rekening mee moet houden is dat het water ontzetten koud kan zijn. En als je geen zin hebt om nat te worden dan kun je bij de kloof lieslaarzen huren die je droog door de kloof heen zullen helpen.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Alcantara SicilieEr wordt ook afgeraden om door de kloof te lopen als het water te diep is. Dit kan van dag tot dag verschillen. De reden dat je bij diep water beter niet door de kloof kan wandelen is dat er een hele sterke stroming kan staan en ongevaarlijk is de kloof ook niet. Laat je echter niet afschrikken door alle waarschuwingen want met goede omstandigheden is het zeker de moeite waard om de Alcantara-kloof te bezoeken.