Selinunte

Bijzondere archeologische plaats

SelinunteIn het zuidwesten van Siciliƫ vind je het bijzondere plaatsje Selinunte. Vele mensen komen hier naar toe omdat het eƩn van de grootste en mooiste archeologische plekken is die je in Siciliƫ kunt vinden. Je kunt hier heel goed de invloeden terugzien uit de tijd dat Siciliƫ in handen was van de Grieken. Selinunte is een hoog gelegen plaats, wat je een prachtig uitzicht geeft over de zee. Aan beide kanten van deze bijzondere plaats kun je stranden vinden waar je even heerlijk kunt uitwaaien na een wandeling langs de archeologische prachten.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Om het voor toeristen aantrekkelijk te maken zijn er verschillende routes uitgestippeld langs de verschillende Griekse tempels en bouwwerken uit de tijd van de Griekse overheersing. Het zijn prachtige en indrukwekkende gebouwen om te zien en ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ben je een enorme fan van de Griekse tijd en heeft archeologie altijd je interesse gehad en wil je daarom alles zien? Dan moet je er zeker ruim de tijd voor nemen. Er wordt gezegd dat je tussen de 3 en 4 uur nodig hebt om alles te kunnen zien.

Hitte

Ook moet je er rekening houden met het klimaat. In de zomer wordt het erg heet in Siciliƫ. Je moet je daarom ook goed voorbereiden als je Selinunte bezoekt tijdens deze tijd van het jaar. Er zijn een aantal plekken waar je even kan schuilen van de zon maar over het algemeen loop je gewoon in de zon. Zorg daarom dat je genoeg te drinken bij je hebt, dat je je goed insmeert en goed gekleed bent om de hitte te trotseren.

Selinunte SicilieElektrische trein

Is het wandelen niks voor jou of ben je slecht te been dan rijd er ook een elektrisch treintje waarmee je tegen betaling de verschillende bezienswaardigheden kan bezoeken. Het is echter een stuk indrukwekkender om er zelf doorheen te lopen zodat je de tempels van dichtbij kunt bekijken.