Rondreis Sicilie

Rondreis sicilieVlieg naar het mooie eiland Siciliƫ, huur een auto en geniet van de zon en de vele bezienswaardigheden. Een rondreis door Siciliƫ brengt je op verrassende plekken waarbij je een zeer gevarieerd beeld van dit unieke stukje Italiƫ zult krijgen.

Palermo als startpunt

Palermo is een heerlijke chaotische stad. Met een sfeer, zo anders en zo eigen, die je nooit meer zult vergeten. Doe gek. Eet een broodje ijs als ontbijt en bezoek de verzameling mummies in de catacomben. Maar bezoek ook het Paleis van de Moormannen en, net buiten Palermo, het prachtige kloostercomplex Monreale.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Stranden en natuur

Op veel plaatsen op dit eiland kun je onderweg genieten van prachtige zandstranden en heerlijke watertemperaturen die uitnodigen tot zonnen en zwemmen. Bijvoorbeeld het strand van Castellamare del Golfo of een van de intieme baaitjes in het Nationaal Park van Zingaro. Maar ook in het zuiden en oosten van het eiland vind je de schitterendste zandstranden. De natuur is divers op dit eiland. Vooral het binnenland is bergachtig en op sommige plekken zeer geschikt voor lange meerdaagse wandelingen. De grootste attractie blijft echter de vulkaan Etna. Een rondreis Siciliƫ kan niet compleet zijn zonder een bezoek aan de kraters van deze vulkaan.

Sicilie rondreisAantrekkelijke steden

Naast Palermo moet je een bezoek brengen aan Taormina. De oudste en meest bekende vakantieplaats van Siciliƫ. Hier kun je, onder de rook van de vulkaan, genieten van de uitzichten en het mondaine centrum vol met schitterende winkels en gezellige terrasjes. Siciliƫ bezit verder enkele barokke steden die zeer de moeite waard zijn. Noto en Siracusa zijn hier schitterende voorbeelden van.

Archeologie

Tijdens een rondreis Siciliƫ moet je natuurlijk ook de belangrijkste Griekse tempels en theaters bezoeken. Valle dei Temple nabij Agrigento en het Griekse Theater in Taormina zijn schitterend geconserveerd en gerestaureerd en zijn dan ook belangrijke toeristische bestemmingen.