Etna

Grootste vulkaan van Sicilie

Etna SicilieDe Etna is de grootste berg van Sicilië en, samen met de vulkaan de Stromboli, de meest actieve vulkaan die je kunt vinden op het eiland. De zwaarste uitbarsting vond plaats in 2001 en was daarmee de zwaarste uitbarsting in 100 jaar. Tegenwoordig is echter goed te voorspellen wanneer de vulkaan gaat uitbarsten en eisen de uitbarstingen vrijwel nooit meer mensenlevens.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Op 1935 meter hoogte vind je het Rifugio Sapienza. Dit is een centrum voor wandelaars en skiërs. Met een kabelbaan word je naar het Rifugio Montagnola gebracht wat op 2608 meter hoogte ligt. Wandelaars komen hier graag om wandelingen langs de bijzondere omgeving te maken en de prachtige kraters te zien. En voor skiërs is het een geliefde afdaling.

Er is ook een trein, de Ferrovia Circumetnea, die je neemt je gedurende een rit van 4 uur mee langs de berg. Deze rit geeft je een goed beeld van de verschillende landschappen rond de vulkaan. Ook is er een park opgericht, het Parco Nazionale dell’Etna. Deze waarborgd de vulkaanflora en fauna en is een geliefd gebied voor wandelaars.