Taormina

Meest populaire plaats in Sicilie

TaorminaBij een bezoek aan Sicilië mag een bezoek aan Taormina niet ontbreken. Het is al jaren de meest populaire toeristische trekpleister van het eiland. De gunstige ligging, het milde klimaat en de bijzondere sfeer maakt de plaats onder toeristen een geliefde bestemming. Door de eeuwen heen hebben onder andere de Grieken, de Romeinen, de Arabieren en de Spanjaarden zich hier gevestigd en dit heeft zeker zijn sporen nagelaten.

Het plaatsje bevindt zich niet gelijk aan het strand. Dit komt door de hoge ligging. Er zijn wel wat lager gelegen strandjes waar je kan komen met een kabelbaan die elke 10 minuten vertrekt. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat er in de buurt van Taormina geen zandstranden te vinden zijn. De stranden Isola Bella en Mazzaro zijn beide kiezelstranden.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Bijzonderheden

Wat Taormina zo bijzonder maakt is dat je tijdens een dag in deze plaats iets kan leren over de geschiedenis van het eiland, er naar hartenlust kan winkelen, heerlijk kan eten en het strand kan bezoeken. Kortom voor alle uitstapjes kun je in Taormina terecht.

We hebben voor jou de leukste bezienswaardigheden op een rij gezet:

  • Taormina SicilieDe belangrijkste bezienswaardigheid in Taormina is het Griekse Amfitheater. Vanaf het theater heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee aan de ene kant en de vulkaan de Etna aan de andere kant.
  • Het embleem van Taormina is te zien op de fontein die te vinden is op Piazza Duomo. Deze fontein is in barok stijl gebouwd en is versierd met verschillende beelden die allemaal iets belangrijks representeren van de stad.
  • De botanische tuin Parco Duchi di Cesarò mag je ook zeker niet missen als je in Taormina bent. Loop langs de olijfbomen die geplant zijn in herinnering aan de gevallen soldaten tijdens de oorlog. Tussen de olijfbomen vind je ook diverse andere boomsoorten, sommige erg zeldzame.