Noto

NotoBijzondere barokstad

Noto is een barokstad herbouwd nadat het verwoest was tijdens een aardbeving in 1693. Het is eƩn van de belangrijkste baroksteden en staat daarom ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de aardbeving is er voor het herbouwen van de gebouwen tufsteen gebruikt. Dit honingkleurig bouwmateriaal is zeer kwetsbaar en vergt daarom ook veel onderhoud.

Bekijk nu de beste Sicilie vakantie aanbiedingen

Piazza Municipio

Het centrum van de stad is het Piazza Municipio. Hier staan de kathedraal en het Palazzo Ducezio (het stadhuis). Deze bezienswaardigheden vallen onder de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad. In 1996 stortte de kathedraal uit het niets in. Pas in 2007 was de restauratie van de kathedraal voltooid en sindsdien is hij weer geopend voor bezoekers.

Piazza XVI Maggio

Noto Sicilie

Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het Piazza XVI Maggio. Op dit plein kan je een fontein vinden met het beeld van Hercules erop. Er wordt gezegd dat dit beeld overgebleven is van de oude stad voor de aardbeving. Ook vind je op dit plein het barokklooster San Salvatore. In dit klooster is nu het Museo Civico gevestigd. Hier kun je prehistorische en antieke vondsten bewonderen.